Diffusjonsåpne takløsninger i Oslo og Akershus

Husmester'n AS utfører flere typer taktjenester i Oslo og Akershus, blant annet takarbeid, takreparasjon, takomlegging og taktekking. Under en taktekking finnes det mange takelementer å ta hensyn til og å velge mellom, deriblant undertaket. Som regel benytter vi oss av en nyere og populær løsning til taktekking, nemlig diffusjonsåpne undertak.

Hvorfor velge diffusjonsåpent tak?

Vannlekkasjer utenfra og gjennom taket var tidligere en vanlig årsak til fuktproblemer. Her kommer diffusjonsåpne undertak inn som en smart løsning, og med undertakbelegget er det ikke lenger like vanlig å oppleve lekkasje og fukt gjennom taket.

Den store fordelen med diffusjonsåpne undertak er at det både beskytter mot vann fra utsiden, samtidig som det slipper ut damp fra innsiden. Dette er en stor forbedring fra diffusjonstette undertak, som ikke slipper ut denne dampen.

Diffusjonsåpent undertaksbelegg fungerer gjennom sin ett-trinns lufting, og er kjent for å være kostnadsbesparende grunnet rask montering. Ved en takomlegging av gammelt undertak, vil vi oppdimensjonere eksisterende sløyfer og lekter, for å etablere muligheten for luftgjennomstrømningen som diffusjonsåpent undertaksbelegg er kjent for.

Isolasjon

Vi kan også bistå med innblåsing av isolasjon samtidig med omleggingen av taket. Vi kan også utføre tilleggsisolering på oversiden av eksisterende undertak i samme operasjon. Skulle du være usikker på hva slags isolasjon taket ditt trenger, hvilke løsninger som vil fungere best, eller generelt spørsmål om takmonteringens omfang, bistår vi gjerne som rådgiver.

Ønsker du å komme i kontakt med oss for spørsmål eller priser? Ta gjerne kontakt for informasjon om diffusjonsåpne takløsninger