Artikler

 • Skråtak med pipe mot blå himmel
  05.06.2020
  Slik får du et tak som varer

  Taket er en avgjørende del av boligens konstruksjon. Et funksjonelt tak gjør at boligen opprettholder verdien sin. Samtidig øker bokomfort og det estetiske uttrykket styrkes. Mange huseiere er flinke til å kontrollere og vedlikeholde eget tak. Det er derimot også mange som ønsker seg gledene ved en enebolig, men ikke er like forberedt på ansvaret som følger med. 

  Med tak, som med mye annet, vil det være en fordel å ligge litt i forkant og ta tak i mindre problemer før de får vokse seg store. Utfør regelmessig vedlikehold av taket, så skal du se at det varer lenger og at du sparer deg selv for store kostnader. 

   

  Ta en sjekk av taket to ganger årlig

  En huseier er ikke nødvendigvis en takspesialist, men det er heller ingenting som tilsier at du trenger spesiell kompetanse for å ta en kontroll av eget tak. Vi anbefaler alle huseiere å kontrollere taket sitt to ganger årlig. Om våren bør du sjekke eventuelle skader som skyldes snø og frost fra den foregående vinteren. Før en ny vinter vil det lønne seg med en ny sjekk for å tilrettelegge for den kommende sesongen. En taksjekk burde typisk omfatte:

  • visuell sjekk etter hull og synlige skader
  • sjekk av takrenner
  • kontroll av beslag
  • kontroll av nedløp
  • rustdannelse
  • sjekk av takstein 
  • sjekk av tetting rundt pipe og eventuelle takvinduer
  • innvendig sjekk etter misfarging, lekkasjemerker, vond lukt og andre avvik

  Dersom du finner noe som ikke er som det skal, burde dette utbedres eller repareres. Er du usikker på om det du har avdekket faktisk er et problem? Kontakt oss gjerne for råd og bistand.

   

  Rens takrennene minimum én gang i året

  Takrennen har en enkel, men viktig funksjon: den gir væske en naturlig vei ned og bort fra taket. Det er imidlertid langt mer enn bare regnvann og snøsmelting som finner veien ned i takrennen. Ofte vil den være et samlingspunkt for løv, barnåler og annet som fanges av vinden. Dersom dette ikke fjernes med jevne mellomrom vil takrennen blokkeres. Det kan gi deg en kostbar og unødvendig vannlekkasje.

  Vi anbefaler at takrennen renses minimum en gang i året. Gjør det aller helst om høsten, når takrennene fylles opp som mest. Da senker du sjansen for lekkasje under vinteren, samtidig som det vil dannes mindre istapper når frosten kommer. Dette vil igjen bidra til mindre slitasje på både tak og takrenner.

   

  Skifte av takstein er noe de fleste klarer

  En del av vedlikeholdet som folk flest klarer selv, er å skifte ut enkelte takstein. Når du kontrollerer taket, er det ikke uvanlig at du vil finne takstein som er modne for utskiftning. Å gjøre dette fortløpende, kan spare deg for både kostnader og frustrasjon på sikt. Å bytte to takstein er naturligvis mindre krevende enn å skifte et helt tak. 

  Vær imidlertid nøye med sikkerheten. Dersom du skal opp på taket for å utføre mindre utbedringer, er det viktig å sørge for at du er tilstrekkelig sikret. 

   

  Husk at takentreprenøren har begrenset kapasitet

  Det finnes ikke noe beleilig tidspunkt for en taklekkasje. Den oppstår alltid når det ikke passer, og fører med seg stress, arbeid og potensielt store kostnader. Samtidig blir du kanskje sittende med en gnagende følelse av at det hele kunne vært avverget dersom du bare hadde hatt bedre vedlikeholdsrutiner.

  Vi i Husmester’n setter av tid til å ta oss av akutte situasjoner, fordi vi kjenner de potensielle konsekvensene av at en hastejobb ikke blir tatt tak i. Det kan likevel være vanskelig å forutse egen kapasitet og arbeidsmengde, og ved ekstremvær og i andre unntakstilfeller kan det være mange som trenger hjelp samtidig. Lag deg noen gode rutiner for vedlikehold av ditt tak, så slipper du kanskje å være en av dem.


  Trenger du hjelp med ditt tak? Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale om takarbeid i Oslo og omegn.

  Les mer
 • Tak med rød takstein på hvitt hus
  05.06.2020
  La en takentreprenør legge ditt tak

  Å skifte tak er noe man ikke gjør så ofte, og som de færreste har mye kunnskap om. De aller fleste vil riktignok klare å skifte enkelte takstein på egenhånd. Dersom hele taket skal skiftes vil det derimot lønne seg å hente inn hjelp fra fagpersoner med kompetanse på feltet. Med en dyktig takentreprenør med på laget vil du få gode råd underveis i prosessen og du vet at jobben blir ordentlig utført.

  Ønsker du at vi kommer på en befaring av ditt tak i Oslo-området? Kontakt oss for en uforpliktende prat. 

   

  Mye å ta stilling til når du skal skifte tak

  Når du bestemmer deg for å skifte tak, er det mye å ta stilling til. Selv tenker du kanskje mest på hva det vil koste og hvordan du vil at taket skal se ut. Men taket kan også være søknadspliktig, det kan være aktuelt å skifte undertaket sammen med taktekket og det kan finnes forhold ved takets tilstand som er vanskelig å oppdage for et utrent øye, for å nevne noe. For å få et funksjonelt og varig resultat, vil det derfor lønne seg å søke bistand fra en takentreprenør.

   

  Takentreprenøren kan ditt tak

  Et tak er ikke kun et tak. Materialer og konstruksjon vil sette sine forutsetninger for hva som kan gjøres med taket ditt. En erfaren takentreprenør vil kunne ta en grundig vurdering av taket, avgjøre alvorlighetsgrad på eventuelle problemområder og lignende, og deretter komme med forslag til løsninger som vil fungere godt for din bolig. 

  En annen fordel er at takentreprenøren besitter en helhetlig kompetanse som kommer deg til gode. Vi er for eksempel ikke bare spesialist på taktekking, men også dyktige på alt av beslag, vedlikehold, etterisolering og tolking av mulige faresignaler.


  Eget blikkenslagerverksted gir smidige leveranser

  I tillegg til å skifte selve taket, vil det ofte være aktuelt å skifte blant annet takrenner og beslag. Å gjøre dette samlet vil som regel lønne seg rent økonomisk. Samtidig får du muligheten til å sørge for et komplett estetisk uttrykk når du først skal bytte ut taket.

  Vi i Husmester’n er også blikkenslager med eget blikkenslagerverksted. I våre lokaler kan vi skreddersy beslag til ditt tak, og har full kontroll på hele leveransen. Dette er smidig og oversiktlig for deg som kunde.


  En spesialist gir deg garanti på utført arbeid

  Dersom du gjør arbeidet selv og noe går galt, kan dette få både økonomiske og praktiske konsekvenser. Velger du derimot en takentreprenør får du garanti på det arbeidet som er utført, og muligheten til å reklamere dersom noe ikke svarer til forventningene. Dette gir deg ekstra sikkerhet, også etter at arbeidet er utført og håndverkerne har forlatt eiendommen.

   

  Gjør deg opp noen tanker i forkant

  En av de store fordelene med å benytte en takentreprenør til utførelsen av arbeidet, er nettopp den rådgivningen og oppfølgingen du kan få både i forkant og underveis. Det vil imidlertid kunne effektivisere prosessen dersom du gjør deg noen egne overveininger om hva du ønsker.

  Velger du deg ut noen alternativer på forhånd, kan vi ta med prøver på disse når vi kommer på befaring. Da får du se hvordan fargene harmonerer med resten av boligen og hvordan den vil stå i stil med nærliggende bebyggelse. Ofte vil det hjelpe å se materialene i virkeligheten, for å tilslutt lande på det alternativet du liker best. 


  Vi gir deg kvalitet og forutsigbarhet

  Når du velger oss til å skifte ditt tak, garanterer vi en oversiktlig prosess. Vi kommer på befaring av din tomt for å få oversikt over relevante forhold. Deretter vil vi gi deg en pris på arbeidet. Vi benytter nærmest uten unntak faste priser. Dette gir deg forutsigbarhet og sikrer deg mot ubehagelige overraskelser. Du betaler heller ingenting før jobben er utført. 

  Vårt fremste fokus er høy kvalitet og å levere arbeid som varer. Vi ønsker å gjøre samme jobben hos våre kunder som vi ville gjort i våre egne hjem, og lar det tale for seg selv. 

  Ønsker du å avtale en befaring i Oslo eller Akershus? Kontakt oss for en hyggelig samtale.

  Les mer